Offday in de Hel

Offday in de Hel

Parijs-Roubaix is niet geworden wat Zdenek er van verwacht had. Door ziekte eerder deze week beschikte onze Tsjech niet over al zijn krachten en speelde hij geen enkele rol van betekenis. “Ik hoopte desondanks op een goede dag, maar mirakels bestaan dus niet.”

“Ik had een totale offday. Ik was deze week niet helemaal fit en dus hoopte ik dat de antibiotica haar werk zou doen. Ik hoopte op een goede dag, maar mirakels bestaan niet in het wielrennen. En zeker niet in de ‘Hel van het Noorden.’ Als je hier wil winnen, moet je 100% fit zijn.”

In het Bos van Wallers raakte Styby vast achter een grote valpartij. “Dat zag er echt vies uit. Ik hoop dat de renner van Orica-GreenEdge oké is. Nooit eerder zag ik iemand zo hard bloeden. Eens uit het Bos was mijn koers eigenlijk voorbij.”

“Ik heb vaak gedacht om te stoppen, want het ging echt niet meer. Ik was leeg en elke kassei deed pijn aan het lichaam. Maar ik had weinig keuze, want er was geen enkele andere manier om aan de finish te raken dan met de fiets.”

Zdenek reed de wedstrijd uiteindelijk uit en werd 110e. “Ik ben heel teleurgesteld over mijn voorjaar. Het is niet geworden wat ik er van had verwacht, maar dat is het leven. Niet elk jaar is hetzelfde, ook al doe je er net zoveel voor.”

“Wat mijn volgende wedstrijd gaat zijn weet ik nog niet. Dat zal ik komende week wel te weten komen. Nu moet ik in ieder geval even recupereren, want dat heeft mijn lichaam nodig”, aldus onze favoriet.
By on 10/04/2016