Hele dag bergop

Hele dag bergop

De ene lastige etappe volgt de andere op in de Ronde van Californië. In de vijfde etappe moesten de renners opnieuw heel wat hoogtemeters overwinnen. De Let Toms Skujins bleek de sterkste. Styby en zijn ploeg verdedigen de leiderstrui van Julian Alaphilippe met succes.

“Vandaag was het eigenlijk één lange beklimming van 212 kilometer. Verschrikkelijk. We reden vanop zeeniveau naar 2.600 meter hoogte. In het begin van de etappe moesten we er vooral voor zorgen dat er niemand die een bedreiging vormde voor het klassement zou ontsnappen.”

Dezelfde tactiek als die van gisteren dus. “En we slaagden opnieuw in onze opzet. Meer zelfs, met Maxim Bouet en Nikolas Maes hadden we twee mannetjes mee voorin. Maxim was van het gezelschap zelfs de best geplaatste in het klassement. Een perfecte situatie voor ons.”

“In de finale moesten we Julian helpen zijn trui te verdedigen en ook daar slaagden we in. Julian werd zevende en start morgen als leider aan de tijdrit. Ik heb zelf niet eens mijn tijdritfiets mee. Ik zal het dus meer als een training zien.”
By on 20/05/2016