Okolo Švýcarska a dále

Okolo Švýcarska a dále

Po 20ti denní pauze a úspěšném tréninkovém bloku se Zdeněk vrací do závodù etapovým kláním Okolo Švýcarska (Tour de Suisse). 9 dnù závodu přinese prolog, individuální časovku a etapy svým profilem velice rùznorodé. Zdeněk by rád cílil na některou z etap v první pùli závodu. Jednoznačného lídra tým nemá a bude tedy záležet komu se povede nejlépe.
"Pokud uvidím šanci, pùjdu za tím, uvidíme. Sedět by mi mohla první, druhá, možná třetí etapa. Je to pro mě i dobrý test formy." řekl Zdeněk před závodem

Po Californii se Štyby poprvé v letošní sezóně vrátil domù do Stříbra. Odtrénoval zde sám i spolu s Petrem Vakočem uspokojivý blok a do dalších závodù si již věří více, než před výše zmíněnou Tour of California, kam odjížděl narychlo a s pocitem, že po nemoci ještě není na náročný závod připraven.

Po 9ti dnech ve Švýcarsku by měl opět zamířit do Èech a absolvovat Mistrovství ÈR. O tom, zda pojede časovku i silniční závod, se rozhodne podle pokynù týmového vedení ohledně Tour de France.
"Na 100% se o účasti na Tour dozvíme po Švýcarsku. Pokud pojedu, časovku na mistráku vynechám, měl bych do neděle dřevěné nohy a nemohl bych trénovat. Pokud nepojedu Tour, časovku pojedu." řekl Štyby k dalším plánùm




By on 10/06/2016