Goede resultaten, maar slechte hotels

Goede resultaten, maar slechte hotels

In de Ronde van Zwitserland blijft het maar regenen. Ook in de zesde etappe. Die werd gewonnen door Pieter Weening. Ariel Maximiliano Richeze, ploegmaat van Styby en winnaar van de vierde etappe, werd tweede. Styby kwam als 74e over de streep.

“Opnieuw hetzelfde verhaal: een nieuwe harde, regenachtige en koude dag. De vroege vlucht was goed bezet met twee jongens van bij ons: Max en Iljo Keisse. Max zou tweede worden in de rit en de puntentrui overnemen van Peter Sagan.”

Max lijkt in de vorm van zijn leven. “Hij is echt heel goed bezig. Hij is ook een heel sympathiek iemand, een goede gast.”

Styby vertoefde de hele dag in het peloton. “We hebben afgezien van de koude en de regen, maar we hebben toch kunnen overleven. De omstandigheden zijn zoals ze zijn. Die naast de koers daarentegen kunnen veel beter.”

“Het maakt me echt boos dat de organisatie ons in de slechtste hotels van Zwitserland dropt. Normaal vind ik dat niet zo erg, maar komaan: dit is een van de grootste koersen op de kalender. Het is toch niet normaal dat we één bed moeten delen? We verdienen meer dan dit.”

“Als ik thuis ben draag ik heel veel zorg voor mijn lichaam. Ik zorg ervoor dat ik een goede nachtrust kan hebben, maar ook dat ik de beste kwaliteit van voedsel naar binnen speel. En op de koers krijg je dan heel vaak overkookte pasta en een tomatensaus die nergens naar smaakt. En droge pasta met een droog stuk kip of vis is ook niet smakelijk. Om je maag dan een vol gevoel te geven eet je nog meer salade en als dessert een appel of een yoghurt.”

“Wanneer ik thuis ben zorg ik voor de beste kwaliteitsproducten. Op eten spaar ik nooit geld uit want het is de enige brandstof die je je lichaam kan geven. En dan kom je naar de koers en geven ze je de goedkoopste en simpelste dingen.”

“Gelukkig hebben we een goede ploeg en proberen zij er voor te zorgen dat we het beste halen uit het slechtste. Maar toch: dit is niet zoals het zou moeten zijn. Zelfs als er een kok mee is naar de koers is hij meestal afhankelijk van de ingrediënten dat het hotels ons te bieden heeft.”
By on 16/06/2016