Genieten in Rio

Genieten in Rio

Vanavond worden de Olympische Spelen in Rio de Janeiro officieel geopend met de openingsceremonie. En morgen staat de wegrit voor de wielrenners al op het programma. Met Zdenek. “Ik kijk er naar uit.”

“Het is een mooie ervaring om hier te zijn. Ook al is niet alles perfect zoals het zou moeten zijn. Maar het is wellicht ook niet makkelijk om zo’n groot evenement te organiseren. Ik probeer van elk moment te genieten en heb al veel sporters ontmoet. Ook uit andere landen.”

“We hebben een goede Tsjechische selectie voor de wegrit. Het voelt heel familiair. We hebben enkele goede trainingen achter de rug. Ik weet dat het heel moeilijk zal worden voor mij om hier een goed resultaat neer te zetten met al die beklimmingen. Maar je weet nooit.”

“Mijn conditie is goed en dus zal ik morgen alles geven wat ik in me heb. En zit er voor mij niks in, voel ik me zeker niet te goed om voor een landgenoot te werken”, aldus Zdenek, die samen met zijn landgenoten gisteren het Tsjechisch huis mocht openen met zelfs de president bij.
By on 05/08/2016