Styby helpt Meersman aan ritzege

Styby helpt Meersman aan ritzege

Gianni Meersman heeft Etixx-Quick Step een eerste ritzege bezorgt in de Ronde van Spanje. Styby zette zijn kopman perfect af op 300 meter van de streep, waarna Meersman het wist af te werken. “Nu kunnen we met een relax gevoel verder.”

“Ons doel was vandaag net als gisteren om de etappe te winnen”, begint Zdenek zijn verhaal. “We wilden een sprint afdwingen en moesten dus voorkomen dat een vroege vlucht een grote voorsprong zou krijgen. Gelukkig maakten ze het ons niet al te moeilijk.”

Enkel de warmte zorgde ervoor dat het alsnog een lastige dag werd. “Maar daar heb ik op kunnen trainen op Mallorca, dus eigenlijk viel het nog mee. In de slotfase kwam alles dan samen en moesten Yves en ik onze spurter Gianni vooraan zien te houden.”

“Maar de finale was heel chaotisch en we raakten elkaar kwijt. Gianni zat wel in het wiel en ik zette hem op 300 meter van de streep af. En hij won. Ik ben zo blij. Iedereen van de ploeg, trouwens. Morgen is het een lastige etappe met steile stroken tot 30%. Misschien loop ik wel :)”
By on 22/08/2016