Tweede ritzege voor Etixx-Quick Step

Tweede ritzege voor Etixx-Quick Step

Gianni Meersman heeft na de tweede nu ook de vijfde etappe gewonnen in de Ronde van Spanje. Het is de tweede ritzege voor de ploeg van Styby. “Ik ben heel blij met deze ritzege voor Gianni. En ik ben ook blij met mijn eigen prestatie.”

“De etappe van vandaag zag er misschien niet lastig uit, maar dat was het wel. Het regende ook even gedurende de etappe, maar door de warme temperaturen was het eigenlijk nog een aangename douche.”

Twee vluchters waagden hun kans. “Halfkoers beslisten we om de wedstrijd in handen te nemen en Martin Velits begon tempo te maken. We haalden de vluchters bij, maar daarna werd het wel chaotisch. De finale was tricky met veel bochten en nog een paar lastige stroken.”

“Zowel de mannen van het klassement als de sprinters wilden vooraan zitten. Maar als ploeg raakten we nooit in paniek, ook niet toen Philippe Gilbert en Simon Clarke in de aanval gingen. Alles kwam opnieuw samen en de etappe eindigde zoals we wilden op een spurt.”

Etixx-Quick Step ontbrak wel een belangrijke pion. “We raakten Yves Lampaert kwijt. En dus moest ik een risico nemen door al op 900 meter de sprint voor Gianni aan te trekken. Ik trok het tot op 200 meter en daar ben ik wel blij mee. Zeker na mijn ontsnapping van gisteren.”

Meersman werkte het werk van Styby en de ploeg knap af. Zdenek zelf werd nog vijftiende.
By on 24/08/2016