Opgave in extreem zware Ronde van Lombardije

Opgave in extreem zware Ronde van Lombardije

Jhoan Esteban Chaves Rubio heeft de Ronde van Lombardije gewonnen. De Colombiaan was de sterkste na een zware wedstrijd van 240 kilometer. Zdenek gaf op. “Ik voelde me nochtans goed, maar deze koers was gewoon te zwaar voor mij.”

“Ik wist dat het lastig zou worden, maar dat het zo lastig ging zijn, had ik echt niet verwacht”, begint Zdenek zijn verhaal. “Ik deed er alles aan om mee te zijn in de vroege vlucht, maar het lukte me niet. Na anderhalf uur begonnen we aan de eerste klim en begon ik al te sukkelen.”

Styby haalde een gemiddelde wattage van 397. “En nog was dat niet voldoende. Een eind verderop lag de Valcava, een klim van 11 kilometer. Toen wist ik dat het moeilijk zou worden om de wedstrijd uit te rijden. Ik voelde me nochtans niet slecht.”

“Na de Valcava reed ik naar Bergamo, waar de bus van de ploeg stond. Ik stapte uit de wedstrijd en dat eigenlijk nog maar voor de tweede keer dit jaar, na Rio. Mijn benen voelden alsof ik de volledige wedstrijd had uitgereden.”

Na afloop sprak Styby ook zijn collega’s. “Iedereen was het er over eens dat dit de zwaarste wedstrijd uit hun leven was. En eerlijk, toen ik iedereen de bus zag opstappen, zagen ze er stuk voor stuk tien jaar ouder uit dan in de ochtend. En toch hou ik nog van Lombardije.”
By on 02/10/2016