Doha uzavřela Zdeòkovu sezónu

Doha uzavřela Zdeòkovu sezónu

Mistrovské klání v Kataru pro Štybyho skončilo bohužel hùře, než byla očekávání. Zejména silný vítr byl příčinou toho, že se peloton při vjezdu do otevřené pouště roztrhal na kusy a Zdeòkovi se bohužel nepodařilo doskočit do první skupinky, která se až do konce udržela ve vedení a vzešel z ní v hromadném sprintu vítěz a obhájce titulu Peter Sagan. Zùstal ve skupince druhé a byl osamocen, jeho čestí kolegové se do ní neprotlačili a následně ze závodu odstoupili. Zdeněk tak byl jediným z české výpravy, který se dostal do cíle, by» na ne příliš dobrém 45.místě.

"Bylo strašné vedro a vítr, což jsme očekávali a viděli ve dnech předchozích. Díky silnému protivětru jsme začali v poklidu, nedostali jsme se přes 35km/h, ale pak přišel obrat rovnou do pouště. Belgičani začali tahat a na větru se to roztrhalo. Zkoušeli jsme první skupinu dojet, měli jsme ztrátu jen 30-35 sekund, ale pak jsme se dostali na místní okruh a ztratili jsme to. Upřímně, vùbec jsem nepředpokládal, že to nedotáhneme.Není to konec sezóny, ve který jsem doufal, ale dal jsem do toho všechno."

Níže je pro představu odkaz na klíčových 60km závodu.

"Tohle je něco, co bych lidem rád ukázal, podívejte na tu prùměrnou rychlost." shrnul katarskou epizodu Zdeněk



Teï Zdeòka čeká zasloužený odpočinek a následně příprava na sezónu 2017, kdy ho opět uvidíme v barvách týmu Etixx - Quick-Step.





By on 18/10/2016