První závodní víkend v Belgii

První závodní víkend v Belgii

Tento víkend čeká Zdeòka hned dvojitá porce belgických klasik. Sobotní Omloop Het Nieuwsblad bude v Gentu startovat již po 72. a cílovou páskou jezdci projedou opět ve stejném městě. Pro Štybyho to bude čtvrtý start v tomto závodě, přičemž jeho poslední umístění z roku 2015 bylo na 7. místě, což naznačuje, že zde není bez ambic ani bez šance. Závod má necelých 200km a vzhledem k jeho charakteru bude velmi náročné v neděli navázat druhou klasikou, závodem Kuurne-Bruxelles-Kuurne.

Nedělní závod sice nepatří na rozdíl od sobotního do kategorie World Tour závodù, i tak ho ale absolvuje pravidelně celá závodní elita. Zdeněk ho jel pouze jednou, a to v roce 2015, kdy zvítězil jeho tehdejší stájový kolega Mark Cavendish.

"Mě osobně sedí více OHN, moc se těším. Forma je dobrá a měl bych mít i prostor něco vytvořit. Není jednoduché jet dvě klasiky po sobě, protože regenerace je těžká, ale jsme už zvyklí..zároveò to bude první World Tour závod v Evropě a rovnou po těch cestičkách, tak to bude asi celkově dost nervózní." řekl k víkendu Štyby

V této části roku dělají belgické závody těžšími i venkovní podmínky, bývá velká zima a často prší. Letošní ročník by se však podle předpovědi mohl povést na suchu, by» teplo tedy rozhodně nebude.

Detaily trasy:

http://www.omloophetnieuwsblad.be
http://www.kuurne-brussel-kuurne.be





By on 25/02/2017