Top tien in Kuurne-Brussel-Kuurne

Top tien in Kuurne-Brussel-Kuurne

Zdenek is daags na zijn veertiende plaats in de Omloop Het Nieuwsblad negende geworden in Kuurne-Brussel-Kuurne. “Ik ben heel blij met deze eerste test van het seizoen. Mijn volgende koers is de Strade Bianche volgende zaterdag, en daar kan ik echt niet op wachten.”

“Het was opnieuw een harde koers vandaag in Kuurne. Het duurde even voor de vlucht van de dag tot stand kwam en toen dat gebeurd was, was het voor ons enkel nog een kwestie van positie kiezen voor de belangrijke hellingen op het parcours.”

Op de Oude Kwaremont splitste het peloton in verschillende delen. “Samen met Matteo Trentin kwam ik in een goede groep te zitten met een paar favorieten. In de finale was het een loterij om te reageren op de beslissende demarrage. En die miste ik helaas. Matteo was wel mee.”

“In de spurt was Peter Sagan de snelste en werd Matteo vierde. We hebben wel een goede koers gereden, maar natuurlijk moeten we nog beter kunnen dan dit. Ik voelde me eigenlijk de hele dag heel goed en dus mag ik niet ontevreden zijn met mijn gevoel na dit weekend.”
By on 26/02/2017