Quick Step Floors feest in Dwars door Vlaanderen

Quick Step Floors feest in Dwars door Vlaanderen

Yves Lampaert heeft Dwars door Vlaanderen gewonnen. De renner van Quick Step Floors rondde een korte solo knap af. Met Philippe Gilbert op twee was het feest bovendien compleet in de ploeg van Styby. “Ik ben heel blij voor Yves”, aldus onze favoriet, die 21e werd.

“Yves is iemand die altijd heel hard werkt voor de ploeg. Vandaag kreeg hij in de finale zijn kans en hij heeft ze met beide handen gegrepen. Dat hij het afwerkt is heel mooi voor hem. We zijn allemaal heel gelukkig met zijn overwinning. Het geeft de ploeg nog meer moraal.”

Zdenek zelf reed ook een goede wedstrijd en maakte samen met ploegmaat Niki Terpstra op de Paterberg de sprong naar de groep waaruit Lampaert en Gilbert samen met Alexey Lutsenko en Luke Durbridge net uit waren ontsnapt. En dus was het koersen voor een ereplaats.

“De sprint om de vijfde plaats was behoorlijk tricky. Ik had weinig zin om in de dranghekken te eindigden. Ik ben wel tevreden over mijn wedstrijd, want ik heb de afgelopen week nog hard getraind op Mallorca. Vrijdag is er de E3 Prijs in Harelbeke. We kijken er al naar uit.”
By on 22/03/2017