Pechdag voor Styby in de Ronde van Vlaanderen

Pechdag voor Styby in de Ronde van Vlaanderen

Philippe Gilbert heeft de Ronde van Vlaanderen gewonnen. De Belgische kampioen én ploegmaat van Zdenek rondde een lange solo heel knap af. “Ik kende een pechdag, maar desondanks heb ik wel kunnen genieten van de wedstrijd.”

“Dit is zonder twijfel de mooiste wedstrijd van het jaar”, begint Zdenek zijn wedstrijdverhaal. “Het was al geweldig voor de start op het podium in Antwerpen. De mensen waren heel enthousiast toen mijn ploegmaat Tom Boonen op kwam.”

“De wedstrijd op zich verliep heel stressvol, natuurlijk. Mijn dag verliep goed tot de eerste keer dat we over de Oude Kwaremont moesten. Ik moest een paar keer van wiel veranderen en daardoor raakte ik nooit echt meer vooraan.”

Ook na de Kortekeer, net voor de Eikenberg, liep het mis. “Iemand reed in mijn voorwiel en daarna reed ik met mijn achterwiel over een bidon, waardoor mijn derailleur een kwak kreeg en niet meer goed functioneerde.”

“Net voor de Muur van Geraardsbergen wisselde ik van fiets. Ik kwam weer snel vooraan te zitten, maar miste de groep die daar vertrok maar net. Ik zat in 17e positie en de eerste 14 renners reden weg. Daarbij wel drie ploegmaats.”

En ook daarna ging het opnieuw fout. “Net voor de Kanarieberg raakte ik betrokken bij een val en splitste de groep waar ik in zat in twee. En dus moest ik alweer achtervolgen. Pech blijft mij achtervolgen, maar dat is sport.”

“Het belangrijkste is dat we met de ploeg gewonnen hebben en dat Niki Terpstra knap derde werd. Het was dus een fantastische dag voor de ploeg. Ik ben blij dat ik hier aan boord ben. Sowieso was het een dag om niet snel te vergeten.”
By on 03/04/2017