Zdeňkovi po skvělém výkonu opět uniklo vítězství v monumentu

Zdeňkovi po skvělém výkonu opět uniklo vítězství v monumentu

V letošní edici ikonického závodu Paris-Roubaix se Zdeòkovi bohužel i bohudík zopakoval scénář z předloòského roku. Vítězství mu uniklo doslova o chlup.

Včerejší ročník Paris-Roubaix byl speciální ze dvou dùvodù. Jednak se s kariérou loučil Zdeòkùm týmový kolega, belgická legenda Tom Bonnen a také to byl nejrychlejší závod v dlouhé historii. Prùměrná rychlost, kterou jezdci dosáhli byla 45,2km/h, což je opravdu extrém vzhledem k náročnému terénu. Během dne se z dohledu postupně ztratili všichni kolegové a Zdeněk tak byl ke konci osamocen s Tomem Bonnenem.

"Tým jel celou dobu skvěle, ale po Wallers jsme tam zùstali s Tomem sami. Musel jsem dojet hodně děr a čelit mnoha atakùm. Ve finále jsem vedl skupinu, ve které byl Greg Van Avermaet a doufal jsem stále, že Tom se dokáže vrátit. Nestalo se tak a po Carrefour de LArbre jsme zùstali jen tři, já, Greg a Sebastian Langeveld. Ani jsem v to nedoufal, protože křeče jsem měl už daleko dříve, ale udžel jsem se s nimi." řekl Zdeněk

Při vjezdu na velodrom měla trojice dostatečný náskok a nasadila poněkud odpočinkovější tempo, všichni vyčkávali, což vedlo k tomu, že je dojela ještě dvojice za nimi. Jakmile se tak stalo, Štyby se rozhodl pro sprint.

"Možná jsem měl počkat ještě 50m, ale na dráze je to vždycky trošku divný sprint. Jsem zklamaný, že jsem v dané situaci nevyhrál. Ale taky jsem vlastně se svým výkonem spokojený. Dal jsem tomu všechno, ale samozřejmě mě to strašně mrzí. Bylo to blízko." shrnul Paris-Roubaix Štyby




By on 10/04/2017