Kampioen!

Kampioen!

Zdenek is zondag voor de tweede keer in zijn carrière Tsjechisch nationaal kampioen op de weg geworden. Onze favoriet reed 180 kilometer mee in de aanval om in de slotfase solo naar de titel te rijden. Josef Cerny nam zilver, ploegmaat Petr Vakoc brons.

“Er werd gekoerst vanaf kilometer nul”, begint Zdenek zelf het wedstrijdverhaal. “Al na een kilometer of tien reed er een mooie groep weg. Ik besloot om mee te springen en plots hadden we een mooie voorsprong.”

De groep werkte goed samen. “Iedereen nam mee over. We gingen met dertien de finale in en dan was het uitkijken naar demarrages. Josef Cerny was de eerste om het te proberen. Hij reed niet weg, maar de groep werd wel kleiner.”

“Even later probeerde ik het zelf eens, en alleen Cerny kwam nog terug. We werkten opnieuw goed samen, maar ik wilde toch graag van hem af. Mijn eerste aanval op 10 kilometer van de streep mislukte, maar op de laatste helling iets verderop reed ik dan toch weg.”

Zdenek won de wedstrijd uiteindelijk met een halve minuut voorsprong. “Het publiek aan de aankomst was fantastisch. Ik had even een Ronde van Vlaanderengevoel. Ik ben heel blij met mijn tweede titel en ik ben ook trots dat ik de trui weer een jaar mag dragen.”

Photo credit: © Jan Brychta
By on 25/06/2017