Zdeněk si podruhé dojel pro mistrovský titul!

Zdeněk si podruhé dojel pro mistrovský titul!

Pro nedělní závod Mistrovství České a Sloveské republiky měl Zdeněk jediný cíl, a to obléci se na rok opět do dresu mistra. Od počátku bylo jasné, že závod to bude náročný, protože na start se postavila téměř celá česká špička, včetně Romana Kreuzigera, týmového kolegy Petra Vakoče a Jana Bárty. Společný závod jel samozřejmě i současný mistr světa Peter Sagan, ten ale za svou zemi, nicméně z prestižních důvodů se "počítá" i celkový dejezd v závodě, ne jen vlastní umístění na pódiu. Zdeněk již od startu neponechal nic náhodě a byl v prvním úniku, který se oddělil prakticky hned po startu. Tato skupinka třinácti jezdců se rychle dostala do velkého časového odskoku od zbytku, dobře spolupracovala a až v předposledním kole se začalo i v této skupince závodit. Rozhodující byl moment, kdy nastoupil Josef Černý, pak se pokusil Zdeněk a pouze Josef Černý ho byl schopen následovat.

"Černý si za mnou doskočil a jeli jsem spolu asi až pět kilometrů do cíle. Střídali jsme se, Josef se rozhodně nevezl. Zkusil jsem mu nastoupit asi deset kilometrů před cílem, ale nepovedlo se, takže pak jsem šetřil energii až na konec. V posledním kopci jsem šel nadoraz a doufal, že do cíle dojedu sám, abych si to pořádně vychutnal. To se povedlo, diváci byli neuvěřitelní, cítil jsem se jako na Flandrách. Teď budu celý rok hrdě oblékat národní dres!" shrnul klání Štyby

Štyby si pro druhý silniční titul dojel naprosto suverénně. Náskok na druhého měl půl minuty a na další dokonce přes tři minuty a ovládl tak závod za obě země.




By on 26/06/2017