Eindelijk rust in de Tour

Eindelijk rust in de Tour

In de Tour de France zijn de renners vandaag toe aan hun eerste rustdag. Zdenek deed het tot dusver heel goed. “Ik ben tevreden. Ik was altijd waar ik moest zijn, en waar de ploeg mij wilde. En we hebben ook al drie etappes gewonnen.”

“Met Marcel Kittel konden we al drie keer juichen en ook Daniel Martin, onze man voor het klassement, was eens tweede. Heel jammer van zijn val gisteren, anders had hij een heel goede zaak kunnen doen in het klassement.”

“Ik deed het zelf ook niet onaardig in de rit van gisteren, want ik was lang mee in de vroege vlucht. Maar op een van de beklimmingen buiten categorie moest ik afhaken, ook al probeerde ik het hoge tempo zo lang mogelijk te volgen.”

Styby werd daarna ingerekend door de groep der favorieten. En daarbij ook ploegmaat Daniel Martin. “Het was op de Colombier dat ze mij inhaalden. Ik probeerde nog aan te haken, om Daniel nog wat te helpen. Maar auw! Dat ging me echt iets te hard…”

“Waar ik me wel slecht om voel, is dat ik de Noor Vegard Stake Laengen ten val bracht. Ik ging vol in de remmen in een bocht, maar ging rechtdoor en raakte hem. Na de rit heb ik me bij hem geëxcuseerd. Ik voelde me er de hele dag slecht om. Gelukkig heeft hij niks voor.”

“Wat er vandaag op de rustdag op het programma staat? Ik hoop niet te veel. Een korte rit op de fiets en voor de rest hoop ik gewoon te kunnen genieten van de rust in bed.”
By Niels De Wit on 10/07/2017