Devátý na Fidea Cupu

Devátý na Fidea Cupu

Na svém prvním bikovém závodu v sezóně, který byl Fidea Cup v belgickém St. Vith, skončil Štyby po střevních problémech na devátém místě.
„Když jsme se vrátili z etapáku v Srbsku, chytil jsem nějakou střevní chřipku. Do toho teploty. Na start jsem se postavil, protože jsem konečně chtěl jet závod na biku, ale ještě jsem dobíral antibiotika a pořád mi nebylo moc dobře. První dvě kola jsem přemýšlel, jestli zabalím, navíc se o slovo hlásila „velká potřeba“... Prostě jsem musel. Kolo předtím jsem si vyhlédl místo, kam bych mohl odskočit, v pùlce závodu jsem si zastavil a odběhl do přírody na toaletu... Bylo to poprvé v životě, kdy se mi něco takového stalo, ale jinak to nešlo,“ popsal své patálie Zdeněk.
Znovu sedl na kolo a nakonec z toho bylo deváté místo. „Poslední tři kola už se mi jelo líp, byl jsem celkem spokojen. Jednou jsem dokonce zajel třetí nejrychlejší čas,“ prohlásil po závodě, který vyhrál další cyklokrosař Nys. „Doufám, že jsem si všechny problémy vybral a teï už to bude jen lepší,“ přál si Štyby, jehož jako další start čeká silniční závod Czech cyclig tour.




By on 05/07/2010