Laatste ronde nekt Styby in Oudenaarde

Laatste ronde nekt Styby in Oudenaarde

Zdenek is vijfde geworden in de Koppenbergcross in Oudenaarde. Onze Tsjech kende een moeilijke laatste ronde en moest zo zijn medevluchters laten gaan. Sven Nys was de beste en neemt samen met Niels Albert de leiding in de GVA-Trofee.

Styby dook als derde het veld in en reed gedurende de eerste ronde mee vooraan. In de tweede beantwoordde hij als enige de eerste aanval van Sven Nys, waardoor hij twee belangrijke punten sprokkelde bij de tussensprint. Daarna kwam een slecht gestarte Niels Albert weer aansluiten.

Die volgde het voorbeeld van Nys en probeerde met enkele prikjes de tegenstand te lossen. Tevergeefs, want Zdenek gaf de wereldkampioen geen meter. Vijf andere renners kwamen later weer aansluiten, waarbij uiteraard ook een sterke Nys.

De beslissing viel in de laatste ronde. Nys ging na de passage op de kasseien van de Koppenberg in de aanval en reed naar zijn derde zege van het seizoen. Styby kende een slecht moment en eindigde voor het eerst niet op het podium. De vijfde plaats bleek het hoogst haalbare.

Een reactie van Zdenek volgt nog.

STAND GVA TROFEE

1. Sven Nys (BEL) 50 punten
2. Niels Albert (BEL) 50
3. Klaas Vantornout (BEL) 39
4. Zdenek Stybar (TSJ) 38
5. Kevin Pauwels (BEL) 32
By Niels De Wit on 25/10/2009