Mindere dag in Asper-Gavere

Mindere dag in Asper-Gavere

Asper-Gavere is voor Styby uitgedraaid op een vijfde plaats. Na een goeie start moest hij de beteren laten gaan, waaronder ook Sven Nys. Die sprintte sneller dan Kevin Pauwels en loopt in de stand van de Superprestige verder uit op onze favoriet.

De klassieker op de veldritkalender kon rekenen op de verrassende aanwezigheid van Amerikaans kampioen Timothy Johnson en de Fransman John Gadret. Zij vertolkten echter niet veel meer dan een bijrol en waren na een ronde al afgeschreven voor de overwinning.

Zdenek ging wel uitstekend van start, in het zog van ploegmaat Bart Wellens en Klaas Vantornout. Ook Kevin Pauwels, Sven Nys en Niels Albert glipten mee, waarna laatstgenoemde in ronde twee het tempo opvoerde. Styby klampte aan en deed zijn deel van het werk.

Tot Nys in ronde vier versnelde. Onze wereldkampioen moest passen en zag met lede ogen aan hoe Albert en Pauwels de schade op hun beurt wel wisten te herstellen. Het was op de tanden bijten om bij Vantornout en Wellens te blijven, maar daar slaagde hij in.

Vooraan werd Albert overboord gegooid en mochten Pauwels en Nys uiteindelijk sprinten voor de bloemen. De Belgische kampioen haalde het verrassend, al deed hij wel enigszins de deur dicht voor Zdeneks ploegmaat. Onze favoriet zelf werd uiteindelijk vijfde na Wellens, en staat in het klassement van de Superprestige momenteel tweede op vijf punten van Nys.

"Ik heb niet goed geslapen vandaag," vertelde Zdenek na de wedstrijd, "maar dat mag geen excuus zijn. Bij de opwarming had ik al door dat winst er niet in zou zitten, de kracht in de benen was er gewoon niet. Ik hoop tijdig te recupereren voor de wereldbekermanche in Koksijde volgende week. Overigens heb ik mijn vraagtekens bij de sprint van Sven, het is jammer voor Kevin."
By Wim Van Vlierberghe on 21/11/2010