Trénink s Romanem Kreuzigerem

Trénink s Romanem Kreuzigerem

Na Mallorce Zdeněk nabírá kondici na návrat do cyklokrosu a k tréninku má skvělou cyklistickou společnost: připravuje se tam s ním třeba Roman Kreuziger, do pátku bydleli ve stejném hotelu závodníci Dukly Praha.
Štybyho velice mrzí, že v době, kdy graduje krosová sezóna, mùže jen trénovat, a to ještě pod dohledem specialistù. Potěšující však je, že zátěž pomalu zvyšuje. Třeba v pátek poprvé trénoval tři hodiny. „Všechno jde podle plánu, proto nyní mùže délku tréninkù zvyšovat,“ řekl ošetřující lékař Vincent Van Belle.
Do závodù však Zdeněk stále zasáhnout nemùže. A tak dnes třeba sledoval Světový pohár v Kalmthoutu jen na internetu. „Je to pro mě hodně těžké. Ale aspoò moc přeju dnešní vítězství Tomu Meeusenovi. Je to skvělý kluk a zasloužil si ho,“ přiznal Zdeněk, který měl na Mallorce i fyzioterapeuta.
Ve středu Štyby odlétá přes Barcelonu do Prahy na vyhlášení Sportovce roku Èeské republiky za rok 2010. Dostal se do elitní desítky a čeká, jak dopadne. „Nechám se překvapit,“ řekl náš šampión, který pak stráví Štědrý den s rodinou doma ve Stříbře. „Moc se na to těším.“





By on 19/12/2010