Třetí místo -  moje velké vítězství

Třetí místo - moje velké vítězství

Po téměř měsíční pauze zaviněné problémy s kolenem se Štyby vrátil do kolotoče závodù na dnešní Superprestige v Diegemu, která se jela za umělého osvětlení. A byl to návrat skvělý. Obsadil třetí místo za belgickým duem Niels Albert, Sven Nys.
Na sněhu to umí a taky to dokazoval hned po startu, kdy vypálil dopředu a vedl. „Nechal jsem se unést emocemi, bouchly ve mně saze za celý měsíc, a jel jsem úplný doraz. No a výsledek toho byl, že jsem lehnul,“ říkal Štyby k situaci ze závěru prvního kola, kdy se před něj dostal Nys a pak i Albert. „Byl jsem někde kolem desátého místa, trvdě jsem za to platil. Ale poslední pùlhodina už se mi zase jela dobře. Po pádu jsem na Nyse ztrácel asi pùl minuty a pak jsem je stahoval, takže jsem maximálně spokojen.“
Třetí místo Zdeněk označil za svoje velké vítězství. „Je to sen, vždy jsem dojel na pódium. Jsem strašně rád, že se to takhle povedlo. Před závodem jsem myslel, že když to hodně dobře pùjde, budu někde kolem pátého nebo šestého místa. Necítil jsem se ještě úplně perfektně, v terénu mi chybí trochu více pohody a jistoty v technice, ale věřím, že se to s každým dalším startem zlepší,“ přiznal Štyby, který v závěru udolal stájového kolegu z Fidey Peeterse.
Při pádu si Zdeněk narazil lýtko, hned po závodě ho ledoval. „Nemělo by to být nic vážného. Pokud budu v pohodě, rád bych objel všechny nadcházející závody podle pùvodního plánu,“ prozradil šampión. Měl bych se tedy představit 29. v Loenhoutu, 30. v Bredene, 1. prosince v Baalu a 2l. prosince v Tervurenu.

Výsledky: 1. Niels Albert, 2. Sven Nys, 3. Zdeněk Štybar, 4. Rob Peeters, 5. Bart Wellens, 6. Philipp Walsleben, 7. Kevin Pauwels, 8. Sven Vanthourenhout. Superprestige po 6 závodech: 1. Nys 82, 2. Pauwels 65, 3. Štybar 64, 4. Albert 61, 5. Wellens 56, 6. Aernouts 49.




By on 27/12/2010