V Pontchateau nejedu

V Pontchateau nejedu

Zdeněk vynechá nedělní závod Světového poháru ve francouzském Pontchateau a místo toho si prodlouží pobyt na Mallorce, kde je od neděle na soustředění. „Ve Světovém poháru nemám kvùli nucené pauze šanci na nějaký výsledek v celkovém pořadí a chci se koncentrovat na mistrovství světa v St. Wendelu,“ řekl Štyby.
„Ve svěáku jsem prùběžně desátý, takže jsem se rozhodl dát přednost tréninku v teple. Kdybych jel do Francie, cestování z Mallorky by navíc bylo poměrně složité. Proto bude lepší tvrdě trénovat. Prodloužení pobytu zde mi umožní v klidu se připravovat a koncentrovat na šampionát,“ vysvětlil Zdeněk. „Rád bych mou nešastnou sezónu zakončil skvěle.“
Na Mallorce bude až do pátku 21. ledna. „Trénoval jsem tady třeba s klukama z týmu Omega-Pharma Lotto Gilbertem, Van den Broeckem a dalšími. Hodně jsem s nimi mluvil. Oni najíždějí kilometry na novou sezónu, jen trénují, jedí a spí. Je to ideální příprava i pro mě. Věřím, že to na mistrovství světa prodám,“ dodal Štyby, který před MS pojede jen závody v Zonnebeke (22. 1.) a Hoogerheide (23. 1.).





By on 12/01/2011