Wereldkampioen vijfde in Maldegem

Wereldkampioen vijfde in Maldegem

Sven Nys heeft in Maldegem de Parkcross op zijn naam geschreven. Onze wereldkampioen deed het naar de omstandigheden bijzonder goed en eindigde als vijfde. "De benen waren niet zo goed, maar wel beter dan vorig jaar. Ik kijk uit naar het weekend", klonk het na afloop bij Styby.

Onze favoriet had het na het wereldkampioenschap heel druk. Na Sankt-Wendel ging het van her naar der maar toch slaagde Zdenek erin om enkele uren te trainen. "Ik wilde vandaag niet weggereden worden. Ik speelde vorig jaar geen rol van betekenis in Maldegem en dat wilde ik nu voorkomen."

Styby slaagde in zijn opzet en deed mee voor de prijzen. Na goed dertig minuten ontstond een groep van zeven, waarbij Niels Albert, Sven Nys, Kevin Pauwels, Klaas Vantornout, Sven Vanthourenhout, Bart Wellens en onze nummer één. Maar een aanval van Albert was er in de slotronde wel teveel aan.

Een kwartet vocht voor de overwinning en Nys toonde zich de sterkste. Zdenek strandde op de vijfde plaats, op twaalf seconden van de winnaar. "Het liep beter dan verwacht. Het publiek moedigde me enorm aan. Ik heb echt genoten. Ik had vooraf verwacht op twee minuten gereden te worden, maar het liep gelukkig anders."
By on 02/02/2011