Dva pády a zablokovaná záda

Dva pády a zablokovaná záda

Dnešní sedmý závod Superprestige v Hoogstratenu Štybymu nevyšel podle představ. Měl totiž pořádnou porci smùly, protože hned dvakrát upadl, a nakonec skončil šestý.
„Ty pády byly hodně podobné, zapíchlo se mi přední kolo do hluboké koleje a šel jsem bariéru mezi diváky,“ popsal Zdeněk. „Je to škoda. Když jsem lehnul poprvé, ještě jsem si skoro dokázal dojet Nyse. Když jsem ho skoro měl, spadl jsem podruhé. Nějak jsem si zablokoval záda a vùbec mi nešla síla do nohou. Už jsem se prostě nedokázal víc zmáčknout,“ prozradil po závodě, odkud jel za svým fyzioterapeutem Wimem. „Věřím, že mě dá do pořádku, snad to nebude nic vážného. Maximálně budu mít z těch pádù pár modřin,“ řekl Zdeněk.
Měl velké uznání pro domácího boha Svena Nyse. Ten si po dnešním prvenství zajistil i celkový triumf v seriálu. Už podesáté v kariéře. Poprvé to bylo v roce 1999. „Je borec. Jen dokazuje, jak dlouho už je na vrcholu. Podle mě je právě Superprestige nejtěžší vyhrát. Boduje se 15,14,13, je to hrozně vyrovnané. Èlověk musí být v každém závodě vepředu. Pokud jednou skončí mimo pódium, skoro ztratí šanci na celkové vítězství. Sven znovu vyhrál ve velkém stylu a je to opravdu fenomén.“
Zdeněk je po dnešku celkové čtvrtý. „Je to škoda. Před závodem jsem měl jen bod na druhého Kevina, teï jsem to ztratil. Ale mám jen bod na Alberta, tak to příští víkend ještě zkusím urvat aspoò na tu bednu. Uvidíme, jak to dopadne.“

Výsledky: 1. Sven Nys 1:00:29, 2. Niels Albert +34, 3. Kevin Pauwels +1:06, 4. Klaas Vantornout +1:17, 5. Sven Vanthourenhout +1:29, 6. Zdeněk Štybar +1:38. Stav Superprestige: 1. Nys 95, 2. Pauwels 78, 3. Albert 75, 4. Štybar 74, 5. Wellens 64, 6. Aernouts 49.





By on 06/02/2011