Podium in Heerlen

Podium in Heerlen

Zdenek is daags na zijn vijfde plaats in Middelkerke derde geworden in het Nederlandse Heerlen. De overwinning ging er na een lastige wedstrijd naar Kevin Pauwels, die in een sprint Philipp Walsleben en onze favoriet vooraf ging.

Lang niet alle toppers waren aanwezig in het zuiden van Nederland. Onder andere Niels Albert, Sven Nys en Bart Wellens verkozen de Kleicross in Lebbeke, België, boven de modder rond het Hellegat van Nederlands Limburg.

Walsleben was wel aanwezig en dook zelfs als eerste het veld in. De Duitser nam snel een voorsprong van twintig seconden en leek er even een onemanshow van te maken. Toch kwam een groep van vijf later in de wedstrijd weer aansluiten.

Onze wereldkampioen maakte de beste indruk en voerde lang het tempo aan. Een kloof slaan lukte aanvankelijk niet, tot de laatste ronde. Samen met Pauwels en Walsleben trok Zdenek naar de laatste rechte lijn, waar een sprint volgde.

Zdenek bleek door zijn beste krachten heen en raakte niet meer voorbij zijn twee metgezellen. Pauwels won zijn vijfde veldrit van het seizoen, Walsleben strandde aan het wiel.

"Jammer dat Kevin niet veel initiatief toonde", klonk het ietwat teleurgesteld bij Styby. "Hij zette alles op sprint. Jammer, maar dat is sport." Volgende week staan met Eeklo en Oostmalle de twee laatste wedstrijden van het seizoen op het programma.
By on 13/02/2011