Po pádu třetí v Nielu

Po pádu třetí v Nielu

Smùla připravila Zdeòka o lepší umístění v závodě druhé kategorie v Nielu. Kvùli pádu v posledním kole skončil na třetí příčce.
K nepříjemnému momentu došlo v jedné zatáčce, kdy jel na čele s dvojicí Belgičanù Nysem a Albertem. „Podklouzlo mi to a šel jsem na zem. Stalo se to v nejméně vhodnou chvíli. Ztratil jsem pár vteřin, navíc jsem musel měnit kolo. A na silnici v cílové rovince jsem ještě píchnul,“ řekl Štyby.
Pochvaloval si spolupráci s Nysem. „Brzy jsme dojeli Alberta a ta naše trojice měla poměrně velký náskok. Mrzí mě to, protože jsem si docela věřil na spurt, který byl z kopce. Ale nedá se nic dělat. Jsem rád za to pódium, protože šlo o závod, který pořádala Fidea,“ přiznal jezde týmu Telenet Fidea.
V Belgii byl dnes státní svátek, proto se v Nielu sešla neskutečná divácká kulisa. „Z kraje závodu srazil Albert Nyse a lidi na něj pak skoro celou dobu bučeli. Albert z toho byl dost vytočený a vyhrožoval, že než závodit v takové atmosféře, radši pùjde jezdit silnici,“ prozradil něco ze zákulisí Štyby.
Výsledky: 1. Sven Nys 1:00:17, 2. Niels Albert (oba Bel.) stejný čas, 3. Zdeněk Štybar (ÈR) +34, 4. Radomír Šimùnek (ÈR), 5. Bart Aernouts (Bel.) oba +44, 6. Enrico Franzoi (It.) +55.




By on 11/11/2009