Mindere benen in eerste rit Picardië

Mindere benen in eerste rit Picardië

Gisteren is in Frankrijk de Ronde van Picardië van start gegaan. De eerste etappe ging er naar Egidijus Juodvalkis, die ook de eerste leider is. Styby had geen al te beste benen en eindigde in de tweede groep op 12 seconden.

De dag begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van de overleden renner Wouter Weylandt. "Het was heel triest. Ik heb er de laatste dagen veel aan gedacht. Ik krijg de artikels en de foto’s uit de krant moeilijk uit mijn hoofd. Maar om eerlijk te zijn: heel goed kende ik Wouter niet."

Na de minuut stilte werd het peloton op gang geschoten voor een etappe over 162 kilometer. "De start verliep veeleer op het gemakje. De snelheid was aanwezig, maar het nerveuze gedoe bleef achterwege. Er was een vlucht van twee renners en het pak maakte zich niet druk om ze snel weer in te halen."

In de laatste 20 kilometer ging het tempo de hoogte in. "En het ging steeds sneller. En voorbij de boog van de laatste drie zelfs te snel voor mij. De aankomst lag op een kleine helling en ik had niet de benen om het peloton te blijven volgen. Ik hoop dat het de komende dagen een stuk beter gaat."
By on 14/05/2011