Foutje in laatste kilometer

Foutje in laatste kilometer

De tweede etappe in de Ronde van Picardië is een prooi geworden voor Romain Feillu. Styby probeerde zich te plaatsen voor de sprint, maar verloor in de laatste kilometer iets te veel en eindigde zo pas 35e.

Het peloton reed met de wind in de rug naar Château-Thierry. "En daardoor lag de snelheid erg hoog. Samen met Gert Steegmans en Jan Tratnik raakte ik voorop in een groep van ruim 30 renners."

Ondanks de goede verstandhouding kwam het pak terug en reden drie andere renners weg. Daarna daalde het tempo en kregen we een traditioneel wedstrijdverloop. De vluchters werden gegrepen op een paar kilometer, waarna de snelle mannen aan hun trekken mochten komen.

In de slotkilometers scheurde het peloton na een massale valpartij. Steegmans verloor zijn kansen op de ritzege, ook Guillaume Van Keirsbulck was betrokken. "Ik bleef gelukkig wel recht en probeerde mee te sprinten. En even zag het er nog goed uit, want op 500 meter van de streep zat ik nog in tiende positie. Maar ik raakte de remmen aan en iedereen walste over me heen. Jammer."
By on 14/05/2011