Styby hele dag in de aanval

Styby hele dag in de aanval

De laatste etappe in de Ronde van Picardië is gewonnen door Jimmy Casper. Onze favoriet gaf de etappe kleur en reed meer dan 160 kilometer in de aanval. Uiteindelijk werd Styby 74e in de slotrit.

"Het was een hele lastige etappe voor me", laat onze Tsjech weten. "Na goed 20 kilometer ging ik in de aanval met onder andere Edvald Boasson Hagen, Juan Antonio Flecha, Andreas Klier en Filippo Pozzato. Maar de mannen van Landbouwkrediet gaven ons nooit een grote voorsprong."

Het peloton sloot weer aan, maar even later probeerde Zdenek het opnieuw. En dat niet zonder succes. "Ik geraakte voorop met vier andere renners. Met de wind op kop was het alles behalve makkelijk. Ik heb punten gepakt voor het bergklassement en ook bonificatieseconden, maar meer zat er niet in."

Met nog 20 kilometer te gaan kwam alles weer terug en werd de etappe beslist in een sprint. "Het was misschien wel mijn langste ontsnapping tot dusver. Ik reed ongeveer 160 van de in totaal 195 kilometer vooraan. Een hele goede training."

De eindzege was voor Romain Feillu. De Fransman had aan een derde plaats genoeg om de Litouwer Egidijus Juodvalkis uit de leiderstrui te fietsen. Styby grabbelde de 38e plaats mee.
By on 15/05/2011