Kampioenschappen

Kampioenschappen

Styby heeft deze week twee kansen om een Tsjechische trui te veroveren. Vandaag doet hij een poging in Sumperk, waar het tijdritkampioenschap zal worden gereden. Komende zondag staat de wegwedstrijd op het programma in Olomouc.

"Ik weet niet goed wat mijn ambitie vandaag is", klinkt het bij Zdenek. "Ik ben geen tijdritspecialist, al is het wel mijn vierde tijdrit van het seizoen. Ik rij wel graag op die fiets. Wat het gaat worden zien we wel. Misschien is het gewoon een goede training voor zondag."

Het parcours is alles behalve makkelijk. "We moeten twee ronden van 22 kilometer rijden. Daarin zit een helling van 5 kilometer. Een lastige. Maar ook zondag is het lastig. We rijden dan samen met de Slovaken. Het zal wel een eerlijke wedstrijd worden. De beste man in de koers zal winnen, niet zoals de afgelopen jaren: toen was het altijd een tactisch spel."

Een kampioenentrui is belangrijk voor Quick Step. "Alleen Niki Terpstra had er dit jaar een. Ik hoop dat hij opnieuw wint en hoop ook dat Tom Boonen weer kampioen mag worden. Ik? Tuurlijk wil ik graag kampioen worden. De mannen in het peloton in Zwitserland hebben het mij genoeg gezegd: ga die Tsjechische trui eens halen."

Styby zal zondag niet alleen staan. "Ik heb al gesproken met de Slovaak Peter Sagan. Het kan ons alleen ten goede komen. Maar ook andere jongens, zoals Petr Dlask, zal me wel helpen. Jammer dat Roman Kreuziger er niet bij zal zijn, want hij zit op stage met Astana in voorbereiding op de Tour."
By on 23/06/2011