Eneco Tour gestart met proloog

Eneco Tour gestart met proloog

In Amersfoort maakte Styby vandaag zijn wederoptreden op het hoogste niveau. De Eneco Tour ging van start met een proloog over 5,7 kilometer. Onze kampioen nam het op tegen toppers als Edvald Boasson Hagen, Philippe Gilbert en André Greipel, maar de eerste bloemen waren wel voor de piepjonge Amerikaan Taylor Phinney.

"Ik voel dat ik nog heel wat werk heb om mijn tijdrit te verbeteren", klonk het na afloop. "Ik vond mijn ritme niet en verloor daardoor flink wat tijd. Hopelijk is het over enkele dagen iets beter, want dan staat er een langere tijdrit over 15 kilometer op het programma." Styby strandde in Amersfoort op een 111e plaats op 45 seconden van de winnaar.

"Daar kan ik nog mee leven. Ik wist op voorhand niet goed wat ik moest verwachten, want ik ben vorige week twee dagen goed ziek geweest. Ik verloor enkele trainingsdagen, maar veel van mijn conditie ben ik niet verloren. Ik voelde me vandaag goed. Morgen volgt er een vlakke etappe die bijna in Essen passeert. Leuk, want mijn vriendin woont daar! Nee, ik niet. Sinds maart ben ik helaas niet veel meer in Essen geweest…"
By on 08/08/2011