Stress in de Eneco Tour

Stress in de Eneco Tour

De eerste etappe in de Eneco Tour draaide uit op een massasprint. André Greipel – eerder al winnaar van een etappe in de Tour – was de snelste. Quick Step reed in dienst van Gerald Ciolek, maar de Duitser raakte niet verder dan een negende plaats.

Het peloton reed vandaag van Oosterhout naar Sint Willebrord over 192 kilometer. "En dat met een gemiddelde van 45 kilometer per uur! Het was een hele dag stress. Heel veel wind, smalle wegen, ronde punten en een hoop drempels. Daardoor waren er ook verschillende valpartijen. Gelukkig allemaal niet zo erg, behalve die dicht bij de finish. Dat zag er niet mooi uit."

Een groep van een man of zes, met daarbij ploegmaat Matteo Trentin, reed de hele dag vooraan en kreeg een maximale voorsprong van meer dan tien minuten. Het peloton kwam in de laatste tien kilometer weer aansluiten en daarna volgde een sprint. Met een kleine groep, want zoals Zdenek aangaf gingen er verschillende renners onder de boog van de laatste kilometer tegen de grond.

"Het gevoel is niet zo slecht maar ik voel wel dat ik lang geen wedstrijden heb gereden. De laatste was het Tsjechisch kampioenschap eind juni. De supporters rond Essen hebben me vandaag wel een beetje geholpen met hun aanmoedigingen. En daar ben ik ze heel dankbaar voor!"
By on 09/08/2011