Styby wint de Skoda Cycling Challenge

Styby wint de Skoda Cycling Challenge

Zdenek heeft vandaag de Skoda Cycling Challenge op zijn naam geschreven. Onze kampioen bleef in de straten van Praag zijn landgenoten Alois Kankovsky en Jaroslav Kulhavy voor. "Het was een korte maar lastige wedstrijd. Ik ben blij dat ik heb gewonnen."

De Skoda Cycling Challenge was een wedstrijd over 70 kilometer voor profs en amateurs. De renners kregen een parcours met drie hellingen voor de wielen geschoven. "We reden echt heel snel en het leek erop dat een sprint de wedstrijd zou beslissen."

Met de wereldkampioen op de piste, Alois Kankovsky, in de groep, geloofde Styby maar weinig in zijn kansen. "Daarom plaatste ik op de klimmetjes telkens een demarrage. De groep werd eerst uitgedund tot vijftien man en een eind verderop bleven er nog maar zeven over."

In de finale werd de kopgroep tot slot herleid tot drie kampioenen: Styby, Kankovsky en kersvers wereldkampioen mountainbike Jaroslav Kulhavy. "Ik moest hen absoluut kwijtspelen om te winnen. Met nog anderhalve kilometer te gaan waagde ik mijn kans en ik was vertrokken."

Styby won uiteindelijk met een kleine voorsprong en is dus klaar voor het nieuwe crossseizoen. "Eigenlijk was dit een test op volgende week", klonk het achteraf. "Ik kijk er al naar uit."

Foto Š Michal Cerveny (www.mtbs.cz)
By on 18/09/2011