Styby wint nu ook in Koksijde!

Styby wint nu ook in Koksijde!

Hij blijft het doen. Na het succesvolle weekend van vorige week is Zdenek duidelijk nog niet uitgeblust. Vandaag toonde onze Tsjech zich ook de beste in de Duinenveldrit van Koksijde, de vierde manche van de wereldbeker. Overwinning nummer vijf is dus een feit.

Styby nam wederom een goede start en toonde zich na de tweede ronde. Hij reed een ronde in de vuurlijn en nam een tiental seconden, maar ging bewust niet door. Niels Albert, de leider in de wereldbeker, reed de kloof op zijn grootste concurrent later helemaal dicht.

Albert koos vervolgens een ronde door te gaan, waardoor Nys plots wakker werd. De twee reden even uit het zicht, tot Zdenek zijn techniek boven haalde en waar niemand het kon in het zand naar boven reed. De drie, vier seconden waren in één ruk uitgewist.

Het viel stil en zo kwamen steeds meer renners aansluiten. Klaas Vantornout waagde een ronde zijn kans, nadien probeerde ook Bart Aernouts tevergeefs het verschil te maken. Bij het ingaan van de laatste ronde schoof Styby dan weer naar voor.

Het tempo ging de hoogte in en Zdenek vocht samen met Nys om de eerste positie, belangrijk met het oog op de laatste zandstrook. Styby won het duel en begon zo in eerste positie aan de lange sprint. Albert, Mourey, Nys en Vantornout waren erbij en keken ernaar.


Styby toonde zich ondanks een sterke tegenwind zich de beste en verwees Nys en Vantornout naar de twee dichtste ereplaatsen. "Ongelofelijk", reageerde hij na afloop. "Ik heb er geen woorden voor. Ik ben heel blij natuurlijk. Drie op een rij is echt super."

"De sprint? Ja, wat kan ik daar over zeggen… Vorige week was het twee op twee, nu is het al drie op drie. Het is leuk om hier te winnen, want over enkele jaren is het wereldkampioenschap in Koksijde. Nu ben ik van geen enkel parcours meer bang."

STAND WERELDBEKER

1. Niels Albert (BEL) 300 punten
2. Zdenek Stybar (TSJ) 285
3. Francis Mourey (FRA) 220
4. Klaas Vantornout (BEL) 219
5. Sven Nys (BEL) 205
By on 28/11/2009