Sterke Pauwels zet Styby op twee in Tabor

Sterke Pauwels zet Styby op twee in Tabor

Een week na Plzen stond in Tabor de tweede wedstrijd om de wereldbeker op het programma. Een sterke Kevin Pauwels was nodig om Styby er van de overwinning te houden. De kopman van Sunweb reed al snel weg en werd niet meer ingelopen.

Zdenek nam een goede start en nam al snel de leiding. Een eerste en een tweede versnelling zorgde voor weinig verbrokkeling en in de tweede ronde nam Pauwels resoluut over. In tegenstelling tot onze favoriet kon die wel het verschil maken. Styby schoof voorzichtig mee.

"Pauwels was heel sterk", klonk het na afloop. "Ik was goed mee, maar kreeg af te rekenen met een lekke band. Ik moest van fiets wisselen en verloor daardoor iets teveel tijd. Ik kwam terug tot bij de groep, maar de vogel was gaan vliegen. Ik kwam nog amper dichter."

Met Klaas Vantornout als waakhond in het wiel was het niet simpel de kloof op Pauwels te dichten. Ook hulp van Belgisch kampioen Niels Albert, die een slechte start had genomen, mocht niet baten. "Daarom besloot ik om voor de tweede plaats te koersen en te gaan in de finale."

Styby plaatste zijn demarrage in de voorlaatste ronde en enkel Vantornout kon mee. In de slotronde schudde hij die nog van zich af om tweede te worden. "Belangrijk met het oog op het klassement van de wereldbeker. Kevin is nu leider, maar samen met Sven Nys volg ik op amper vijftien punten."

De conditie lijkt zo weer iets beter. "Het gaat de goede kant op. Ik heb weer progressie gemaakt. Ik heb nog niet de conditie die ik wil, maar kijk toch al uit naar de volgende wedstrijden", aldus onze kampioen, die volgende zondag zijn zesde plaats in de Superprestige wil verbeteren in Zonhoven.

Foto Š Michal Cerveny (www.mtbs.cz)
By on 23/10/2011