Po defektu druhé místo

Po defektu druhé místo

Defekt předního kola stál dost možná Štybyho vítězství ve druhém závodě Světového poháru v Táboře. „Nemá cenu spekulovat. Prostě se to stalo a já mùžu jen gratulovat k prvenství Pauwelsovi. Kevin byl nejsilnější ze všech už před týdnem v Plzni a dnes v Táboře taky. Vítězství si zaslouží,“ přiznal sportovně Zdeněk.
Takže nejsi trošku zklamaný?
Ne, druhé místo bylo po tom prùběhu maximum, na co jsem mohl dosáhnout. A jsem rád, že mi v závěru vyšel atak, když jsem jel vpředu s Vantornoutem. Hodně to bolelo, ale já moc stál o to skončit přinejmenším druhej.
Jak moc tě zbrzdila výměna kola?
Naštěstí jsem píchnul v tom dlouhém sjezdu, takže to bylo do depa kousek. Ale ta výměna se mi úplně nepovedla. Ztratil jsem pozici a trochu i koncentraci, protože jsem se nemohl srovnat v technice. A Kevin získal náskok, protože nikdo z té mojí skupiny nechtěl jet.
Co se stalo při výměně?
Než jsem píchnul, měl jsem vpředu hladkou gumu s hrubým vzorkem po stranách. Drželo to perfektně a hodně jsem si na tom věřil. Jenže na druhý kolo jsem si dal hrubé galusky. Myslel jsem si, že to bude dobrá volba, ale bylo to chybné rozhodnutí. Vùbec se mi na nich nedařilo, pořád mi to ustřelovalo.
Co tě čeká v nejbližších dnech?
Hned v pondělí ráno odlítám trénovat na Mallorku, kde budu do pátku. A v neděli je Superprestige v Zonhovenu.
Počítáš s tím, že budeš teï na Mallorce častěji i s výhledem na silnici?
Určitě. Je moc dùležitý, abych byl přes zimu schopen najíždět kilometry, a k tomu potřebuju dobré klimatické podmínky. Navíc si myslím, že mě to mùže posunout nahoru i směrem k mistrovství světa v krosu.
Na Mallorce sis pronajal apartmán. Je to výhodnější?
Vloni jsem tam celkem strávil asi tři měsíce, a když jsem si všechno propočítal, vyplatí se mi to. Mám tam kolo, oblečení, nemusím nic stěhovat. Nemusím se pořád pohybovat po hotelech a mám tam svùj klid. Vím, že stejně to řeší třeba Sven Nys nebo řada silničářù.

Výsledky: 1. Kevin Pauwels (Belg.) 1:02,58, 2. Zdeněk Štybar (ÈR) +32, 3. Klaas Vantornout (Belg.) +35, 4. Francis Mourey (Fr.) +40, 5. Sven Nys +41, 6. Tom Meeusen +49, 7. Bart Aernouts (všichni Belg.) +52, 8. Radomír Šimùnek (ÈR) +57, 9. Bart Wellens (Belg.), 10. Steve Chainel (Fr.) oba +59.





By on 23/10/2011