Een half wiel te kort in Hasselt

Een half wiel te kort in Hasselt

Kevin Pauwels is ook in Hasselt met de bloemen gaan lopen. De kopman van Sunweb behaalde daarmee drie op drie in de GVA-Trofee, na overwinningen in Oudenaarde en Ronse. Zdenek deed weer goed mee en eindigde op een half wiel van de winnaar. Sven Nys werd derde.

Geen regen en dus opnieuw een supersnel rondje in Hasselt. Een paar boomstammen en een zandbak moesten naast de vele bochten voor de verschillen zorgen. Maar zo ver kwam het niet. "Hier kan niemand à bloc rijden. Na de ene bocht volgt alweer een andere. Ach, het hoort erbij", klonk het.

Grote afwezige in de derde manche om de GVA-Trofee was Niels Albert. De Belgische kampioen kwam eerder deze week ten val op training en blesseerde zich daarbij aan de pols. Wellicht keert hij pas op 10 december terug in competitie in Antwerpen. Geen Albert dus vandaag.

De rest van de toppers gaven elkaar geen duimbreed toe. Zdenek nam een goede start en ook Sven Nys en Kevin Pauwels vertrokken goed. Samen met Tom Meeusen maakten zij de wedstrijd hard. Aanvankelijk reden ook Dieter Vanthourenhout en Klaas Vantornout lang mee in de vuurlijn.

Een tuimel van Radomir Simunek op een van de twee boomstammen zorgde voor het verschil. Het viertal was voor goed vertrokken en zelfs een sterk terugkerende Bart Aernouts zou niet meer aansluiten. Kevin Pauwels maakte daarna een paar keer indruk, maar liet zichzelf telkens weer inlopen.

Dat zorgde voor een spannend slot, met eerst Nys die zijn kaarten op tafel gooide. Onze favoriet schoof mee, maar bij het ingaan van de laatste ronde kwamen ook Meeusen en Pauwels weer terug. Zdenek nam resoluut over en probeerde in navolging van Nys tevergeefs weg te raken.

In de sprint die volgde was Pauwels uiteindelijk de snelste. Zdenek kwam een half wiel te kort en had het daar toch wat moeilijk mee. "Ik ben blij met die tweede plaats, maar niet als ik zo dicht bij de overwinning zit. Hoe dan ook: Kevin was weer sterk en verdiende het om te winnen."

Zdenek, die wel de tussensprint na twee ronden voor zijn rekening nam, staat in het klassement nu op een achterstand van twaalf punten. "Kevin staat er dus goed voor. Het seizoen is echter nog lang en dus kan er nog veel gebeuren."

Morgen staat de Superprestige van Asper-Gavere op het programma. "Ik ben benieuwd. Ik hoop maar dat het een stuk beter gaat dan vandaag. Het zal wel weer een mooie cross worden daar."

Photo Š Cyclephotos.co.uk
By on 19/11/2011