Zvláštní závod a třetí příčka

Zvláštní závod a třetí příčka

Zdeněk udržel i v Asper-Gavere bilanci na stupních vítězù z posledních týdnù. Na čtvrtém závodě Superprestige skončil třetí a celkově se dělí o vedení se Svenem Nysem.
„Byl to zase takový zvláštní závod. Tady se většinou jezdí v totálním bahně, měníme kolo dvakrát za okruh. Ale dnes to bylo úplně suché a pořád jezdila vpředu skupina. Jednu chvíli nás bylo dokonce čtrnáct,“ řekl Štyby.
„Èekal jsem, že se skupina rozpárá, ale vypadalo to úplně jinak. Moc mi tenhle styl závodění nesedí. Proto jsem jednou zkusil nastoupit, jel jsem celé kolo na špici, ale nic z toho nebylo. Pak nastoupil Nys a přes něj šel Pauwels. Bylo to v takovém blbém místě a já nebyl schopen zareagovat. Nys ho nechal, Pauwels brzy získal velký náskok, a protože ve skupině nechtěl nikdo střídat, bylo hotovo,“ popsal Zdeněk prùběh závodu.
Byl z něj trochu zklamán, proto už pak neměl takovou motivaci do spurtu o druhé místo s bývalým stájovým kolegou Meeusenem. „Možná mě to trochu zlomilo, ale neměl jsem ani tolik sil. Ale vítězství Pauwelse rozhodně nesnižuju. V tuhle chvíli je nejsilnější a vyhrává, jako by se nechumelilo,“ pochválil belgického krosaře Štyby.
Výsledky: 1. Kevin Pauwels 1:02:05, 2. Tom Meesuen +32, 3. Zdeněk Štybar stejný čas, 4. Bart Aernouts +36, 5. Sven Nys +38, 6. Klaas Vantornout +40. Superprestige po 4 závodech: 1. Štybar 50, 2. Nys 50, 3. Pauwels 45, 4. Aernouts 44, 5. Albert 42.

Foto Š Tim De Waele





By on 20/11/2011