Net naast het podium in Koksijde

Net naast het podium in Koksijde

In tegenstelling tot de voorbije drie jaar is Zdenek er niet in geslaagd om op het podium te staan in Koksijde. Sven Nys won in de sprint van Kevin Pauwels, Bart Aernouts hield Styby van een derde plaats.

Zdenek nam een goeie start in het zog van Pauwels en reed voortdurend in de voorste regionen van de wedstrijd. Ook Sven Nys kwam na een minder begin helemaal vooraan en Bart Aernouts haakte zijn wagonnetje knap aan. De rest mocht nog voor halfkoers een kruis maken over eventuele winstambities.

De wereldkampioen plaatste regelmatig een versnelling, maar werkte niet elke passage door het zand even vlot af. In de op twee na laatste ronde betekende een aanval van Nys de doodsteek voor Zdenek. Pauwels kon wel nog aanpikken en de twee mochten sprinten om de zege. Een lepe Nys was de snelste.

Uiteindelijk moest Styby ook het hoofd buigen voor een verrassende Aernouts. Daardoor geeft hij in het wereldbekerklassement iets meer terrein prijs op zijn concurrenten. Pauwels blijft leider en heeft 220 punten, maar ziet Nys tot op vijf stuks naderen. De teller van onze Tsjech staat nu op 195.

"Tijdens de verkenning kon ik goed door alle zandstroken rijden, dus verscheen ik met vertrouwen aan de start van de wedstrijd. In de eerste ronden had ik ook alles onder controle, maar toen begonnen de fouten zich op te stapelen. Ik was er echt op gebrand om een goeie prestatie neer te zetten, dus dit is toch wel een ontgoocheling. Hopelijk gaat het morgen beter in Gieten", liet Zdenek na afloop weten.

Wim Van Vlierberghe
By on 26/11/2011