Ook Gieten is geen succes

Ook Gieten is geen succes

Zdenek heeft een minder weekend achter de rug. Na een vierde stek gisteren moest hij vandaag in Gieten tevreden zijn met plaats zes. Sven Nys won opnieuw en loopt uit in de strijd om de Superprestige.

Onze wereldkampioen schoot goed uit de startblokken en trok meteen in de aanval met Rob Peeters. Ook Klaas Vantornout glipte mee en na amper een ronde hadden ze al vijftien seconden bijeengereden.

Nys, die bij de start van deze vijfde Superprestige-manche de leidersplaats deelde met Styby, zag het gevaar en kwam aan het einde van de derde ronde weer aansluiten. Niet veel later keerde ook Pauwels terug, en net voorbij halfkoers zou Tom Meeusen eveneens zijn neus weer aan het venster steken.

Met nog twee ronden te gaan plaatste Nys de beslissende aanval. Net als gisteren in Koksijde kon Pauwels mee maar moest Zdenek passen. "Ik weet niet wat er is. De laatste tijd kan ik in het slotkwartier niet meer versnellen", reageerde onze Tsjech teleurgesteld. Hij werd uiteindelijk pas zesde.

Voor de tweede dag op rij was Nys sneller dan Pauwels, deze keer zonder enige discussie. In het klassement van de Superprestige slaat hij een kloof van vijf punten op Styby, die net Pauwels voorblijft.

Morgen vliegt Zdenek naar Mallorca, waar hij een trainingsstage van drie weken inlast. "Ik rijd enkel volgend weekend de wereldbekerproef in Igorre en keer terug naar België voor de wedstrijd in Essen op 17 december", klinkt de wereldkampioen. "Ik ga dus veel tijd hebben om goed te trainen én te rusten. Hopelijk komt die goede vorm zo snel mogelijk terug!"

Wim Van Vlierberghe
By on 27/11/2011