Een vijfde plaats in het Baskenland

Een vijfde plaats in het Baskenland

Zdenek is vandaag vijfde geworden in het Spaanse Igorre. Daar stond de vierde wereldbeker op het programma. Winst was er voor Kevin Pauwels, die solo aankwam en zijn zevende zege van het seizoen behaalde. Daardoor staat hij ook steviger aan de leiding in het klassement.

De beste start stond op naam van Rob Peeters. Samen met de vergeten Italiaan Enrico Franzoi gaf die de eerste ronde kleur. Daarna nam Sven Nys resoluut over met een stevige demarrage. Klaas Vantornout was de enige die meekon, want zowel onze Styby als favoriet Pauwels zaten iets te ver.

Nys nam een seconde of tien voorsprong, maar kon een terugkeer van de leider niet verhinderen. Die nam iets later de plaats in van zijn ploegmaat. De wereldkampioen kreeg de kloof niet in één ruk dicht, reed een ronde lang op vijftig meter, maar verdween daarna toch uit het zicht.

In de achtergrond vormde zich een groep met onder andere Bart Aernouts en Tom Meeusen, die na goed dertig minuten cross onze man terugfloten. Een valpartij scheurde die groep uit elkaar, waardoor die van ons op de vijfde plaats kwam te liggen. En dichter zou hij niet meer eindigen.

De overwinning zelf ging naar Pauwels, die Nys, mede door pech, na een dik uur op 45 seconden wist te zetten. Meeusen maakte het podium compleet. In het klassement blijft Zdenek wel derde, weliswaar al op vijftig punten van de grote slokop.

"Het was een harde wedstrijd", klonk het na afloop. "Ik reed even mee vooraan, maar toen ze versnelden had ik geen power genoeg om te volgen. In de laatste drie ronden was het op. Ik weet niet waarom, maar ik ben wel optimistisch over wat nog moet komen."

Volgende week slaat Zdenek trouwens over. "Om te recupereren", klink het. "Morgen vlieg ik eerst nog naar België voor een lunch met de sponsors van de ploeg. Ik kijk er wel naar uit. ’s Avonds vlieg ik dan weer naar Mallorca voor twee weken."
By on 04/12/2011