Motivatie is nog altijd groot

Motivatie is nog altijd groot

't Is ondertussen weer een hele tijd geleden. Hier een update over wat ik ondertussen nog heb gedaan ... Net geen twee weken geleden, na de wedstrijd in Igorre, stond er in België een eerste vergadering en presentatie van het nieuwe team, Omega Pharma-Quick Step, op mijn programma. 't Was er heel leuk omdat zowel alle sponsors als alle renners aanwezig waren.

De ploeg trok daags daarna op teambuilding, terwijl ik weer naar Mallorca ging. Ik ben voorzichtig blijven trainen en discussieerde ondertussen ook met trainer Peter Hespel over de volgende stappen naar een betere conditie. Ik hoop dat we nu een goede balans hebben gevonden. Ik verwacht geen mirakels, maar ik hoop wel dat ik met een beter gevoel kan gaan koersen. Eigenlijk kon het niet veel slechter meer ...

In Mallorca had ik heel mooi weer om te trainen en ik heb er van genoten. Ik heb zelfs met papa Kreuziger gereden. Ook Tereza Hurikova, Jiri Jezek en een paar andere landgenoten waren erbij. Goed voor mijn motivatie. Ondertussen is het al donderdag en zit ik met de ploeg sinds dinsdag in Calpe. Wees gerust, vrijdag zak ik weer af naar België.

Gisteren ben ik met een kleine groep vier uur gaan trainen in de heuvels. Daarbij niet de minste namen: Dario Cataldo, Sylvain Chavanel, Levi Leipheimer, Kevin De Weert, Bert Grabsch en Peter Velits. Eigenlijk is het nu pas voor het eerst dat ik zie hoe het er aan toe gaat in een professionele wielerploeg. Iedereen is ook supergemotiveerd en werkt zo professioneel: dit heb ik nog nooit gezien.

't Is voor mij dus fantastisch om hier te zijn en om hier deel van uit te maken. Dit weekend focus ik me echter weer op het veld. Essen en Namen. Ik hoop dat ik het goed doe in deze wedstrijden en hoop ook dat ik weer de oude ben. Mijn motivatie is groot, mijn moraal nog groter, en mijn conditie...? Nog anderhalve maand (hard) werken! :-)

Zdenek.
By on 15/12/2011