Pošesté králem!

Pošesté králem!

Štyby dnes v Uničově potvrdil, že doma nemá konkurenci. Získal již šestý titul mistra republiky a osamostatnil se na druhém místě historických tabulek za Radomírem Šimùnkem starším, který vyhrál sedmkrát.
„Znamená to pro mě, že musím vyhrát ještě nejméně dvakrát. Příští rok se jede mistrák u nás doma ve Stříbře a tam bych rád získal sedmý titul," přiznal náš šampión.
Zdeněk ovládl závod famózním zpùsobem, ve čtvrtém kole odjel z vedoucí dvojice Šimùnkovi a neohroženě si jel pro titul. Druhou příčku vybojoval druhý největší favorit Radomír Šimùnek mladší, třetí skončil někdejší stájový kolega Štybyho z Fidey Karel Hník.
„Myslel jsem, že to se Šimonem a Zlámou bude hodně velký boj. Když jsem Šimonovi nastoupil, nečekal jsem, že by to byl nástup rozhodující. Spíš jsem ho chtěl zkusit a byl jsem překvapen, že se tam udělala díra,“ řekl Štyby. „Zvolil jsem jinou taktiku než v uplynulých závodech. Prvních dvacet minut jsem jel volněji a pak jsem stupòoval tempo. S každým kolem jsem se cítil líp a mám radost, že jsem to takhle zvládl,“ dodal Zdeněk, kterého hojně podporovali členové fan clubu ze Stříbra oblečeni stylově podle barvy jeho nového kola značky Specialized do rùžových kloboučkù. „Tu rùžovou atmosféru jsem si fakt užíval. Je docela legrační vidět tolik chlapù v rùžovém, ale byli jste skvělí. Všem vám děkuju za podporu a doufám, že rùžová bude vidět i na mistrovství světa v Koksijde.“
Výsledky: 1. Zdeněk Štybar (Omega Pharma-Quick Step) 1:00:28, 2. Radomír Šimùnek (BKCP-Powerplus) +1:36, 3. Karel Hník (Sunweb Revor) +1:38, 4. Vladimír Kyzivát (Jonnson Controls Auto Škoda) +2:42, 5. Petr Dlask (Madeta Fitness Specilaized) +3:11, 6. Jiří Polnický (PSK Whirlpool Author) +3:23.





By on 08/01/2012