Připraven na bitvu proti belgické přesile

Připraven na bitvu proti belgické přesile

Dva dny před závodem v Koksijde byl Štyby na roztrhání. Na jeho tiskovou konferenci do hotelu Royal Astrid v Oostende dorazila řada novinářù a více než hodinu rozdával rozhovory. Je znovu v pohodě a těší se na boj proti belgické enklávě.

Celá Belgie chce zlato. Nebojíš se, že na tebe bude belgický kotel fanouškù pískat?
Vùbec. Nemám strach z hluku. Možná bych mohl použít špunty do uší, jak to zvažoval Niels Albert. Ale radši si je nevezmu, abych slyšel, co si Belgičané říkají mezi sebou...

Jsou tady v Koksijde Belgičané pod větším tlakem než ty?
No jo, četl jsem noviny: Všichni proti Štybarovi... Ale je to asi logické, protože není moc dalších závodníkù, kteří by Belgičanùm mohli zkřížit plány na titul. Ale nemyslím si, že by to z jejich strany byl nějaký nefér závod. Mně je jasné, že musím být ve střehu od začátku do konce a nesmím udělat chybu.

Na koho z Belgičanù si budeš dávat největší pozor?
Na všech sedm klukù... Vždy se podívejte na výsledky svěáku z Hoogerheide. Já byl druhý a v první osmičce kromě mě sedm Belgičanù... Každý z těch sedmi mě bude chtít porazit, protože kdokoliv udělá titul, bude národní hrdina.

Spousta lidí říká, že tady potřebuješ zachránit sezónu...
No jo, ale co bych měl zachraòovat? Já myslím, že zdaleka tak špatná není. Jsem v top tři ve všech soutěžích. Nemám sice tolik vítězství, ale taky to bylo letos těžší, když měl Kevin Pauwels tak dobrou sezónu a hlavně ze začátku vyhrával skoro všechno.

Takže sis stanovil Koksijde jako hlavní cíl?
Jasně. Už někdy v pùlce prosince jsme si s mým týmem řekli, že se zaměříme hlavně na tenhle závod. Přijel jsem sem v top formě a jsem připraven.





By on 28/01/2012