Winnaar in Middelkerke!

Winnaar in Middelkerke!

Zdenek heeft in Middelkerke de laatste wedstrijd om de Superprestige gewonnen. Onze Tsjech miste zijn start, maakte een paar foutjes in de zandbak, maar kwam sterker terug. Enkel Sven Nys kon Styby volgen en samen reden zij naar de streep. Daar trok die van ons het laken naar zich toe.

De aandacht ging voor de wedstrijd vooral naar Nys en Kevin Pauwels. Zij streden samen voor de eindzege in de Superprestige. Nys ging daarom ook furieus van start, nam Radomir Simunek en Klaas Vantornout op sleeptouw en leek zo na twee ronden al definitief vertrokken.

Pauwels zette de achtervolging echter snel in en reed de kloof op een goede ronde dicht. Styby hing toen in een groep met onder andere wereldkampioen Niels Albert op tien seconden, maar was nog helemaal niet verloren. In de zandbak, net na de balkjes, kwam Zdenek plots heel sterk opzetten.

Zdenek wurmde zich in geen tijd naar de leiding en schudde meteen aan de boom. Nys was de enige die kon volgen, de rest zou ronde na ronde meer tijd verliezen. De Tsjechische kampioen reed het resterende halfuur zo goed als constant aan de kop, maar kon Nys niet uit het wiel fietsen.

De wedstrijd eindigde zo op een spurt met twee. "Ik wist niet goed wat ik moest doen: op kop beginnen, of net niet. Ik begon dan maar als eerste en dat pakte goed uit. Het was heel leuk om hier samen met Sven rond te rijden. Het publiek was fantastisch. Het was puur genieten."

"Gisteren belde mijn pa nog en hij zei: ik weet niet waarom, maar ik heb het gevoel dat je gaat winnen. Ik had geantwoord dat ik niet goed meer was, en dat ik er niet meer in geloofde. Pa had dus gelijk. Ik ben blij dat ik hem hier een plezier kan mee doen. Ik had deze overwinning echt niet meer verwacht."

In het klassement stelde Nys zijn elfde eindzege in de Superprestige veilig. Pauwels, die na Tom Meeusen als vierde eindigde in de uitslag, kwam uiteindelijk zes punten te kort. Zdenek, goed voor twee manches, werd derde. Volgende week volgt met Oostmalle de laatste wedstrijd van het seizoen.
By on 11/02/2012