Silniční sezónu začínám v Dunkerque

Silniční sezónu začínám v Dunkerque

Etapákem 4 dny v Dunkerque, který začíná v pátek 4. května, odstartuje Štyby svou silniční sezónu. Dalším potvrzeným závodem je Kolem Belgie (23.-27. května).
„Doufám, že budu v dobré formě. Mám za sebou týdny tvrdého tréninku a už se nemùžu dočkat, až se na závodech potkám s týmem,“ řekl jezdec stáje Omega Prarma-Quick Step.
Po cyklokrosové sezóně si nejdřív naordinoval potřebný odpočinek, stihl dovolenou, ale pak se naplno vrhnul do tréninku. Teï má za sebou čtyři týdny na Mallorce. „Tvrdě jsem trénoval a všechno šlo podle plánu. Počasí bylo dobré i špatné, ale plány jsem kvùli tomu měnil jen jednou. A to, když jsem v lijáku místo do hor absolvoval trénink na rovině,“ uvedl Zdeněk.
Bez mučení přiznal, že si v tréninku ještě přidával. „Ano, bylo toho trochu víc, než jsem měl v plánech od trenéra Petera Hespela, ale v tomhle jsem asi nepoučitelný,“ usmál se Štyby.
Na Mallorce měl k tréninku výborné paráky, třeba Němce Kliera z Garminu nebo Španěla Horracha, který jezdí za Kaušu. „A minulý týden mi tady hodně pomohl trenér Vojta Èervínek. Øídil skútr a tréninky za motorkou mi zase trochu navodily závodní rytmus.“
V pronajatém apartmánu na Mallorce se u nich s přítelkyní Ine vystřídalo i několik návštěv. „Na pár dní tu byla rodina od Ine a nakonec její dvě kamarádky Sofie a Nancy. Umíte si představit mít tři holky a jednoho psa v jednom apartmánu? :-) Byla to legrace a musím říct, že čas strašně letí,“ přiznal Zdeněk.
Vždycky si našel čas i na jídlo v oblíbené restauraci Pizzeria Dino v Can Pastilla. „Když jsem na Mallorce, vždycky sem chodím. Všem z restaurace děkuju za jejich excelentní jídlo, pokaždé mi tam strašně chutná,“ prozradil.
Dlouhý pobyt na Malloorce si Zdeněk mohl užít i díky tomu, že měl pronajatý apartmán, který využíval už během cyklokrosové sezóny. „V hotelu bych se za měsíc zbláznil. Musím říct, že mi ostrov Mallorca strašně přirostl k srdci a cítím se tady jako doma.“




By on 01/05/2012