Zilver op het Tsjechisch kampioenschap tijdrijden

Zilver op het Tsjechisch kampioenschap tijdrijden

Styby is in het Slowaakse Punchov tweede geworden op het Tsjechisch kampioenschap tijdrijden. Onze favoriet moest enkel Jan Barta laten voorgaan en eindigde op 26 seconden. Frantisek Rabon, ploegmaat van Zdenek, maakte het podium compleet en werd derde.

"Ik ben wel tevreden met de tweede plaats", klonk het na afloop. "Natuurlijk is winnen beter. Ik had veel liever gewonnen of mijn ploegmaat Rabon zien winnen, maar het is nu niet zo. Ik ben tevreden omdat ik veel progressie heb gemaakt tegenover vorig jaar. Toen werd ik zesde op twee minuten."

In de Ronde van Zwitserland ging het al goed. "Daar putte ik wel vertrouwen voor vandaag. Toch durfde ik vooraf niet dromen van het podium, want het parcours was niet in mijn voordeel: vlak en zonder bochten. Het ging echt puur om de power. Toch was het mijn beste tijdrit van het seizoen."

En wat komende zondag? "Ik start met grote ambitie in de wegrit. Er hangt veel van die wedstrijd af, want maandag zal de selectie voor de Olympische Spelen worden bekendgemaakt. Jan Barta, Roman Kreuziger en ik zijn nog de enigen die kans maken. En er zijn maar twee plaatsen."

"Het parcours is zondag helaas niet lastig. Toch mik ik resoluut op een podiumplaats. We hebben een sterke ploeg, want Slowakije en Tsjechië rijden naar traditie altijd samen hun kampioenschap. We starten bij Omega Pharma-Quick Step met Martin en Peter Velits, Frantisek Rabon en mezelf."

Concurrenten zijn Roman Kreuziger en de Slowaakse veelwinnaar Peter Sagan. "Maar ik zie ons eerder samenwerken. We zijn maar met een aantal renners uit de World Tour. Iedereen wil van ons winnen. In de finale is het echter man tegen man. Ik zie het wel zitten."

Foto Š Jan Brychta/roadcycling.cz
By on 21/06/2012