Druhé místo v časovce beru

Druhé místo v časovce beru

Štyby se stal vicemistrem republiky v časovce, když v Púchově při společném šampionátu se Slováky nestačil z českých závodníkù jen na Jana Bártu.
„Za druhé místo jsem rád. Samozřejmě bych byl radši, kdybych vyhrál já nebo aspoò mùj týmový kolega Fery Raboò, ale nedá se nic dělat. Vloni jsem byl na mistráku v časovce šestý a i pocitově jsem se o hodně zlepšil. Ukazuje se, že práce, kterou jsem od té doby odvedl, je znát. Letos to byla moje třetí časovka. Před pár dny jsem ji ve Švýcarsku zajel celkem slušně a myslím si, že mùžu být spokojen,“ řekl Štyby.
S umístěním na bedně prý až tolik nepočítal, i když o něm snil. „Èasovky, jako tahle, mi vyloženě nesedí. Bylo to podle přehrady osm kilometrù tam, osm zpátky a pak ještě jednou. Žádné zatáčky, žádná technika, časovka jen na sílu a výkonnost. Vím, že mám ještě nějaké rezervy v posedu, takže vím, na čem je třeba zapracovat.“
Zdeněk se nyní už chystá na nedělní silniční závod, kde bude obhajovat třetí příčku z loòska. „Ambice mám hodně vysoký, jde mi o olympiádu. Udělám vše pro to, abych zajel co nejlíp, to znamená v top 3. Profil okruhu není moc těžký, proto bude poměrně náročné někde odjet. Ale jsme tady čtyři z jednoho týmu (kromě Zdeòka ještě Raboò a slovenští bratři Velitsové), tak si snad pomùžeme. I s ostatními kluky z ProTour, jako jsou Roman Kreuziger nebo Peter Sagan. Doufám, že se závod pojede v naší režii a ve finále si to rozdáme o vítězství, protože vyhrát chce každý. Určitě se ještě budeme bavit o taktice,“ dodal Štyby.

Foto Š Jan Brychta/roadcycling.cz




By on 22/06/2012