Boonen kwijt in de finale

Boonen kwijt in de finale

De tweede etappe van de Ronde van Polen zit erop. De mannen van Omega Pharma-Quick Step, en dus ook onze Styby, loodsten daarin kopman Tom Boonen naar een derde plaats. Zdenek verloor weliswaar een minuut en zakt daardoor weg in het klassement.

"Mijn langste wedstrijd ooit", zuchtte Zdenek na afloop. "We reden 240 kilometer. En doe daar ook maar de 12 kilometer voor de officiële start bij. In het begin kregen we een paar buien over ons heen en dus reed ik die 252 kilometer met natte schoenen."

Kopman met dienst was Belgisch kampioen Boonen. "We reden heel goed samen de laatste 40 kilometer van de wedstrijd en probeerden hem in een goede positie naar de sprint te brengen. Maar door een massale val in de plaatselijke ronden, waarbij ik betrokken was, raakte ik hem kwijt."

"Heel jammer dat ik hem niet kon helpen in de finale en ook nog eens jammer dat ik een minuut verlies. Ik verlies mijn kansen op een goed klassement. Ach. Morgen ligt de finish trouwens bij de Tsjechische grens. En dus ben ik wel gemotiveerd."
By on 11/07/2012